Home > Nieuwsoverzicht > Bleusky ingeschreven met maar liefst Excellent 93 punten

Bleusky ingeschreven met maar liefst Excellent 93 punten

Hij stijgt dus niet alleen met zijn exterieur cijfers111

5/25/2011

Galastar bleusky is ingeschreven met maar liefst Excellent 93 punten. De excellente score maakt hem één van de bijzondere top exterieur stier Bluesky is inmiddels de favoriete Shottle-zoon. Tevens pakte Bluesky de laatste draai ook weer winst!!!!. 

Bluesky is het toonbeeld van gebalanceerde, complete fokkerij. Levensduur, vruchtbaarheid, celgetal, geboortegemak; Bluesky heeft het allemaal en geeft het door aan zijn dochters. Daarbij vererft hij naast een mooie melkplas ook een plus in zowel vet- als eiwitgehalte, uniek voor een Shottle zoon. In Groot Brittannië debuteerde Bluesky in april dit jaar en zijn fokwaarde steeg sindsdien nog flink. Een goed teken waarmee Bluesky over de hele wereld kansen als stiervader krijgt.

Ola: top fokkoe
De moeder van Bluesky is één van de allerbeste Jockodochters in Europa: Wreakside JB Ola 3. Ze is met 89 punten opgenomen. Ze komt uit een diepe Amerikaanse koefamilie met achtereenvolgens Fred, Melwood, Enhancer, een een excellente Bell in zijn pedigree. Kortom: een mooi mix van melkrijkheid en krachtig exterieur. Ola zelf was een krachtige, lange koe met breedte en stijl. Ze had een sterk opgehangen, fraai beaderd en bijzonder melkrijke uier. Een koe die meteen opviel in de veestapel bij Scarisbrick. En binnen de Galastar veestapel ligt de lat wat exterieur betreft al op een heel hoog niveau.
Ola bezit bovendien fokkracht doordat ze haar kwaliteiten doorgeeft aan haar dochters. Haar eerste 5 dochters zijn inmiddels allemaal excellent. Daarbij zijn drie volle zusters van Bluesky. Bijvoorbeeld Galastar Shottle Ola. Zij is opgenomen met 91 punten en produceerde in haar eerste lactatie 9461 kilo melk, in haar tweede 10.438 kilo in haar derde zette ze de teller op 10.797 kilo melk. Daarbij produceren al deze familieleden gemakkelijk boven het gemiddelde in de veestapel.

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar