Home > Nieuwsoverzicht > For Farmers Champions League 2011 te Ermelo bij Jan en Betsie van Malenstein

For Farmers Champions League 2011 te Ermelo bij Jan en Betsie van Malenstein

Fokclub Nunspeet met super resultaat!!

3/23/2011

Op het bedrijf van Jan en Betsie van Malenstein heeft de fokclub uit Nunspeet een geweldige prestatie neergezet. Ze wisten Kampioen te worden met het senior team en de 2e plek te halen met het jeugd team!

De dag verliep perfect. Jan van Malestein had de koeien super getraind voor de wedstrijd en daarom showden de dieren zeer goed en konden ze perfect beoordeeld worden. Samen met de fokstudieclub Ermelo-Putten waren de koeien de vorige middag en 's ochtends voorafgaande aan de keuring netjes klaargemaakt voor de dag.

Vaarzen in ochtendronde

Het niveau van de vaarzen was zeer goed, maar ook waren de dieren aan elkaar gewaagd. Door de kleine verschillen was er genoeg om over te discussieren met de jury, Engbert-Jan Ruitenberg en Gert ten Have. Met het super weer dat er die dag was, bleef de stemming opperbest.

Koeien in de middagronde

Na de zeer goede lunch moesten er in de middagronde weer 5 beste koeien beoordeeld worden. De kopkoe bleek voor iedereen makkelijk te vinden, alle deelnemers en de jury hadden als kopkoe een Talent dochter van Massia 15 (en dus volle zuster van de fokstier Lambiek.) De anderen koeien verschoven nog al eens van plaats, wat voor het publiek erg interessant was. De mondelingen werden over het algemeen goed gemaakt met enkele uitschieters. De mondelingen van het team van Midden Betuwe waren zeer goed (Arnoud Ramaker en Linda de Jong), maar kwamen toch nog wat punten te kort voor de overwinning. Samen met Martijn Nuy wisten ze met hun team na de afgelopen twee jaar 2e te worden nu de 3e plek te halen.

Nunspeet

De beide teams van Nunspeet wisten in het schriftelijke gedeelte zeer goed te presteren. Ook deden de debutanten van Nunspeet junior goede zaken bij het mondeling (Jan Marten van Wijhe en Marten van Engelen en Alco Buurkes) en konden daardoor ruim boven Midden Betuwe eindigen. Ze mosten alleen nog de meerdere kennen in hun clubgenoten Jan Willem Polinder, Krijn-Jan Polinder en Gerco van Engelen.

Zij hebben zich hierdoor geplaatst voor de landelijke Champions League Veebeoordelen. Deze vindt plaats op 9 april 2011 in het Gelderse Herwijnen, bij de Fam. De Groot op de Merwehoeve.

Verdere uitslagen :1: Fokclub Nunspeet sr

2: Fokclub Nunspeet jr

3: Fokclub Midden Betuwe

4. Fokclub Nijkerk

5. Fokclub Ermelo Putten jr

9 Fokclub Ermelo Putten sr

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar