Home > Nieuwsoverzicht > Mooie opzet door KI Organisaties bij Rundveer Relatiedagen Hardenberg

Mooie opzet door KI Organisaties bij Rundveer Relatiedagen Hardenberg

Prima dochtergroepen en druk bezocht

11/7/2016

Druk bezochten dagen bij de rundvee relatiedagen Hardenberg. Dit jaar voor het eerst dat verschillende organisaties een dochtergroep lieten zien. Veel positieve reacties van de bezoekers. En iedereen had de koeien er mooi voorstaan.

KI Samen: Liet een mooie jeugdige groep zien van Big Malki, ze waren mooi uniform en het zwarte 6 tal glansden erover. De Malki's hebben veel jeugd en een goede bovenbouw erin met brede hellende kruizen. De uiers zitten er mooi vast onder. en hoog genoeg van achteren. De benen waren mooi fijn en ze stond er mooi op van achter en zijaanzicht! Denk bij het gebruik van Malki dat er wel een brede koe voor moet zitten en voldoende melk aanleg.

Semex: Kwam met viertal Brawlers naar Hardenberg, Dit waren juist zware vaarzen met veel capiciteit. de kruizen waren mooi van helling en breed van achteren, waardoor de achteruiers er hoog in zitten. De benen waren soms iets grof in de hak. maar ze stonden er wel mooi recht op.

Masterrind: Kwam met van alles wat naar Hardenberg, Eerst drie vierde kalfs Jotan dochters, dat waren zeer uitgezwaarde "bakken" van koeien. met stuk voor stuk een brede voorhand en daarbij veel inhoud! De uiers zaten er mooi onder. en als oudere koeien geven de Jotans voldoende KG Melk. Ze houden goede klauwen en stonden goed op hun benen.

Daarnaarst stond een Poppe Snow dochter van de familie Poppe uit Zwolle, deze was al 500 dgn in Lactatie ze was meerdere keren gespoeld! Had een 305 dgn lijst van 13.250 Kg Melk. het uier zat er vast onder en stond goed op haar benen van achteraanzicht. Van zijaanzicht waren deze aan de rechte kant.

daarnaast stonden twee Fanatic vaarzen. dat waren gewoon goede boeren koeien zoals Fanatic ze ook in de praktijk geeft. Niet te groot maar wel in verhouding goede kruizen erin. en uiers die er mooi werkbaar onderzitten en goede benen

WWS: Liet drie Aikman dochters zien met Snowman x Baxter is dit een echte Melkstier dat zag je ook aan deze vaarzen af dat ze veel melk wilden geven. het waren lange vaarzen met veel openheid en beste uiers eronder, De benen stonden er mooi onder en goed van Kwaliteit, Met zijn RF Factor is dit een mooie stier om te gebruiken bij roodbont.

K en L : Kwam met een kruisingsgroep, waarbij de twee Jersey koeien echt opvielen. ze hadden beide drie keer gekalfd en maakte 305 dgn lijsten van 8000 KG Melk met daarbij 4,30% Eiwit. dit is erg best.Daarbij stonden er nog twee kruislingen x holstein.

KI Kampen : Liet een dochtergroep van de stier Red Cliff , Het is al een een oudere stier en zijn nakomelingen gaan echt opvallen als ze ouder worden, Wat een beste dochtergroep was dit brede koeien die tegen een stootje kunnen. beste uiers eronder. en mooi recht op de benen van achter aan zicht. sommige hadden de kruizen iets vlak, maar wel breed!

 

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar