Home > Nieuwsoverzicht > Opendag Familie Captein in biddinghuizen

Opendag Familie Captein in biddinghuizen

Vrijdag 28 Oktober 2011 van 10.00 tot 16.00

10/19/2011

Vrijdag 28 oktober opendag bij de familie Captein.
U bent van harte uitgenodigt bij ons in de stand, Het adres is Zeebiesweg 42 in biddinghuizen. U kunt ondermeer genieten van fantastische mooie stal, En ook is er een hoop mooi top fokmaterial te bekijken !

De stal staat vol van de innovaties en is daarmee het voorbeeldbedrijf van de toekomst.

AMMONIAKEMISSIE

De stal is voorzien van de eerste emissiearme gietasfaltvloer met gierafvoer met een erkenning als proefstalstatus voor de ammoniakemissie. Deze “HERAKLES” vloer is door Stalbouw.nl samen met Captein ontwikkeld. Uitgangspunt daarbij was het vullen van de ligboxen met zand. Uiteindelijk is niet voor zand gekozen, maar het systeem laat het wel degelijk toe. Voor meer info klik hier.

MESTBEHANDELING

De dagverse mest wordt met een scheider uit elkaar getrokken in een vaste fractie van ca 32% droge stof en een dunne fractie. Met de dunne fractie wordt de spoelbuis in de vloer gespoeld en wordt het mestkanaal leeggespoeld. Het overschot wordt opgeslagen in de nabij gelegen betonnen mestsilo.

De dikke fractie wordt direct na het scheiden als boxstrooisel in de ligboxen gebracht. Het koude produkt droogt na in de boxen en vormt een veilige boxbedekking. Ervaringen met- en onderzoek naar deze werkwijze in Zwitserland en ook in Nederland wijzen uit dat met deze boxbedekking een hygiënische box wordt gerealiseerd. Het overschot wordt als stapelbare mest opgeslagen.

MELKEN

De koeien worden gemolken met de nieuwste Lely A4 melkrobot met de nieuwe inloophekwerken. De koerouting is dusdanig dat alle koeien (ook in de selectie en het zorghok (zandhok)) zich zelf kunnen redden. Ook aan het behandelen van koeien is veel zorg besteed. Een speciale Lely/WOPA behandelbox is centraal in de stal opgesteld.

VOEREN

De koeien worden gevoerd op basis van een rantsoen van krachtvoer en hooi. Het krachtvoer wordt in krachtvoerboxen en de melkrobots verstrekt.

VENTILATIE

De toegepaste stalgordijnen van Airkoe zijn nieuw op de markt. Het gaat hier om lichtdoorlatende vouwgordijnen die voldoen aan de strengste veiligheidseisen. De lichtdoorlatende open nok zorgt, in combinatie met de sandwich dakpanelen voor een perfect stalklimaat


 

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar