Home > Nieuwsoverzicht > Prima dochtergroepen op Schau der Besten

Prima dochtergroepen op Schau der Besten

Met Beart als beste dochtergroep

2/27/2017

Masterind Holland organiseerde een tour naar Schau der Besten. die vorige week donderdag plaats vond. Hier waren dochtergroepen te zien van Bangard, Force, Red Mist en Beart. Van ons is Wiecher Vliek er heen geweest om de dochtergroepen te bekijken.

Weelder Special Force: G Force x Planet x Shottle.

Force komt uir de Lou Etta familie en is gefokt door iemand bij ons uit de buurt namelijk familie van de Kamp in Putten.Hij heeft al 359 dochters in zijn index en omgerekend 240 NVI.
De vaarzen hadden genoeg hoogtemaat en voldoende breedte in de voorhand , dat was bij mij het eerste wat op viel met G Force als vader. Ze staalde veel mekrijkheid uit en hadden uers die er mooi onder zaten soms iets kort van voren maar mooi hoog van achteren. Ze stapten vlot door de ring heen. Ook voor gezondskenmerken soort hij positief

Bangard: Bookem x Xacobeo x Shottle

Bangard is een jonge Bookem zoon met een afstamming die op veel bloedlijnen te gebruiken is.
Wat meteen opviel waren de mooi ondiepe lang aangehechte vooruiers en die ook mooi hoog van achteren waren aangehecht. Met zijn omgerekende fokwaarde komt hij op 200 NVI en 110 totaal exterieur.
Ze waren waren voldoende breed, met een goede bovenbouw en hellende brede kruizen.
De stap kon bij enkele dochters iets sterker, maar de benen waren mooi droog met goede klauwen.

Red Mist Elburn x Spencer x Roumare

al een poos is Red Mist de meest gebruikte roodbonte stier in Duitsland . Ze stapten ook met veel kracht de ring in brede voorhand, mooie ronde rib, en ondanks de hoge producties veel conditie erbij. De kruizen waren mooi hellend en konden hier en daar wat breder van achteren. De uiers zaten er wel mooi hoog in. van voren waren ze iets bol aangehecht, en de speenplaatsing was iets aan de ruime kant, wat niet als minpunt moet worden gezien Doordat ze veel melk geven waren de uiers iets aan de ruime kant. Ze hadden een vlotte stap met beste klauwen eronder

Beart Beacon x Goldwyn x O man

Toen stapten de tweede kalfs Beart de ring in, wat een verschijningen, Mooie lange frames kruizen iets hellend en breed van achteren waardoor de uiers er ook erg hoog in zaten van achteren goede ophangband en een juiste speenplaatsing. van voren voren lang aangehecht en mooi ondiep eronder.
De benen waren mooi droog en wat zijn cijfers al zeggen mooi recht van achteren!!! de stap was vlot en beste klauwen. Gebruik Beart wel op koeien die genoeg kracht in de voorhand hebben. en juist een beter uier en benen kunnen gebruiken! daarbij werd hij ook geroemd om zijn dochtervruchtbaarheid en celgetal!!

Force dochter
Red mist dochtersBeart dochter
Bangard dochtersBeart dochters
Red MistBangard dochters
 

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar