Home > Nieuwsoverzicht > Vorige week met AI-Total naar Tsjechie geweest

Vorige week met AI-Total naar Tsjechie geweest

30 Dochters bekeken van Omanoman, en de stier O-Cosmopolitan in het echt bekeken

6/3/2014

Vorige week zijn we met AI-Total meegeweest om 30 dochters van de stier Omanoman te bekijken. Dit is een Man-Oman zoon uit een Shottle en dan de zeer bekende fokkoe Broeks BWM Elsa EX 90!, We waren onder de indruk van de vaarzen hoe makkelijk ze veel KG melk kunnen geven! De 30 vaarzen gaven gemiddeld 35 KG Melk! En dat zag je niet aan ze af. Want ze hadden een brede voorhand een mooie ronde rib en breede hellende kruizen! Doordat ze zoveel melk gaven zag soms weleens een bol vooruier en wat uiers die iets aan de ruime kant waren, maar daarbij hadden ze wel extreem hoge achteruiers! Ook hebben we de stier O-Cosmopolitan mogen bewonderen die Marten en Wiecher veel hebben geadviseerd naar het bewonderen van Larcrest familie in Amerika!

n Nederland kalven de eerste Omanoman dochters eind Juli, we zijn benieuwd of hier in Nedereland ook zoveel KG melk gaan produceren! Wel mooi om te zien dat Omanoman ook al +2000 Lbs melk en Lbs Vet +Eiwit scoorden met zijn genomic fokwaarde!

De stier O-Cosmopolitan, was een zeer mooie stier om te zien! Niet te groot maar mooi in verhouding! Brede voorhand erin en heeft veel lengte in het frame. Hij stapt er vlot over en heeft mooie droge benen met beste klauwen! Hier zullen in augustus de eerste dochters van afkalven in Nederland, later zullen er nog veel volgen in de regio van ons! We waren al onder de indruk van de familie achter de stier! Maar nu we stier zelf ook nog gezien is het vertrouwen nog groter geworden!

We willen AI-total bedanken voor de mooie reis, die zeer goed geregeld was.

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar