Home > Nieuwsoverzicht > Zeer geslaagde reis met AI-Total naar Ascol

Zeer geslaagde reis met AI-Total naar Ascol

Beste koeien en mooie stieren bekeken!

3/18/2013

We zijn vorige week met AI-Total naar Spanje geweest. We hebben het KI station Ascol bezocht. En bekende stieren in het echt kunnen bekijken, zeer indrukwekkend. Ook zijn we naar verschillende melkveebedrijven geweest om nakomelingen te bekijken van hun stieren te bewonderen. Het was een leuke, leerzame en zeer goed georganiseerde reis. Daarvoor willen we AI-Total nogmaals bedanken!  

We zijn vorige week met AI-Total naar Spanje geweest. We hebben het KI station Ascol bezocht. En bekende stieren in het echt kunnen bekijken, zeer indrukwekkend. Ook zijn we naar verschillende melkveebedrijven geweest om nakomelingen te bekijken van hun stieren te bewonderen. Het was een leuke, leerzame en zeer goed georganiseerde reis. Daarvoor willen we AI-Total nogmaals bedanken!

Op donderdag hebben we eerst het KI-Station Ascol bezocht, We kregen eerst uitleg over hun selectie van stieren, en hun fokbeleid. Hun vertrouwen in genomics is hoog, en gaan ervan uit dat de cijfers kloppen.
Het is ook een mooi hulpmiddel om stieren te selecteren!

Bijvoorbeeld, van Snowman is de dochtervruchtbaarheid laag, Zijn er zonen die laag testen op dochtervruchtbaarheid via genomics die worden dan niet ingezet!

Emmet en Wonder cv waren de beste stieren die we gezien hebben.Hood m o m Emmet, Mooie brede stier met ruimte in de voorhand. een heel mooi kruis erin, hellend en breed. en hij stapte er vlot over met zijn zeer goede benen.

Vendairy Wonder cv ( Shottle x Goldwyn x Durham)Krachtpatser van een stier, stapten er vlot over met zijn beste benen, met daaronder blokken van klauwen. Ook veel breedte in de voorhand, mooie middenhand en mooie achterhand. Een mooi breed hellend kruis met daarbij de draaier centraal.

Die frames zaggen we ook weer terug in het jongvee wat we gezien hebbe n

Mars Yorick ( Atwood x Shottle x Champion)


Een hok vol dochters van Mars YorickTussendoor genieten van de lekkere Spaanse gerechten.Het volgende bedrijf wat we bezocht hebben was Badiola Het bedrijf richten zich helemaal op de exterieur fokkerij! Dat kon je ook terug zien in de veestapel. Ze molken 220 koeien gemiddelde productie 11.750 KG Melk Met 3,80% Vet en 3.30% Eiwit. Daarvan waren er 25 koeien excellent, en 100 koeien AB ingeschreven. Ze gebruiken op momenteel ook alleen maar exterieur stieren, zowel fok als genomic.

Fokstieren: Goldsun, Fever, Windbrook, Damion.

Genomicstieren: Mars Yorick, Doorman, Mc Cutchen.

Alleen maar rijen vol beste koeien, van voor tot achter!Een Goldwyn dochter, hoogstgepunte koe in Spanje EX 94
Tot slot genoten we van de prachtige omgeving in Spanje, en bezochten we een grot. Prachtig!

De hele delegatie

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar