Home > Nieuwsoverzicht > De NRM was dit jaar een groot succes!

De NRM was dit jaar een groot succes!

Verrassende dochtergroepen van best niveau!

7/4/2012

Voor de eerste keer in IJsselhallen is voor iedereen, goed bevallen! met meer als 10.000 bezoekers is de NRM zeer geslaagt dit jaar, daarmee kan ook de organisatie zeer tevreden terug kijken! Het was ook weer een mooi koeien eest, Met goede tot zeer beste dochtergroepen! Een goede veiling met hoge prijzen, en een zaterdag waren de koeien van een enorm beste niveau! tijdens de keuring Met als resultaat zeer beste kampioenes!
Als onafhankelijke KI Club hebben we vrijdag de dochtergroepen even met een kritische blik bekeken!

CRV
Zwartbont:

Fiction: Liet voor het eerst eens een redelijke groep zien, de koeien hadden kracht in het frame, en goede benen, de uiers mochten van voren vaster aangehecht, en van achter hoger en breder in de dam

Biesheuvel Sunrise:DIe toonde een groep met voldoende jeugd, alleen de uiers waren wat wisselend, vooral los in de vooruiers! en misten de kracht in het beengebruik, ze produceren wel veel melk!

Veneriete 252 Tempo ( Let op genomicstier) De eerste indruk was positief, jeudige vaarzen met goede kruizen en mooie ondiepe uiers! we zijn benieuwd naar zijn eerste fokwaarden!

Slotboom Pilot: Deze Mascol-zoon uit een jocko liet een beste groep zien, goed gebouwd mooie kruizen, ronde ribben, Probleemloze koeien die de productie aan kunnen, de benen waren bij deze dochters ook super! maar staat op papier nog op 104!

Roodbont

Maniac: De dochtergroep kwam precies overeen met de cijfers die op papier staan! iets kleinere koeien met super uiers en heel best beenwerk! Beste groep!

Curtis: Curtis liet daar integen een groep zien met mooi groote open frames hellende kruizen en ruimte tussen de ribben, goed aangehechte uiers met droog beenwerk wat goed gebruikt word!

Tequila: Helemaal geen uniforme groep, wissenlende frames, en hebben geen mooie overgangen van voor tot achter! De uiers waren nog wel mooi ondiep en hoog van achteren!

Ju Tobias 9 (Let op genomicstier) Wissende groep met weinig kwaliteit, eerst zijn fokwaarde maar eens afwachten!

KI-Samen:
Zwartbont RF

Sunflower rf: Iedereen was benieuwd naar de groep van Sunflower rf, KI-Samen liet een jonge groep vaarzen zien met genoeg kracht in de voorhand, en een mooie ribwelving, de uiers waren van voren goed aangehecht, maar mochten van achter wat hoger en breder aangehecht! de benen waren mooi droog en werden goed gebruikt!
Zeer knap dat uit zo'n kleine selectie vaarzen er zo goede groep stond!

RH Norwin: Laat een beste groep zien, met fraai exterieur, met Beste uiers en goede benen, Als je deze groep zag, dan kunnen zijn exterieur cijfers nog flink gaan stijgen, beschermen voor de gehaltes.

WWS
Zwartbont

Sanchez: Een echte exterieur topper die Kampioenes gaat geven, Dat zagen we tijdens de NRM ook bij de vaarzen! Beste frames en hele beste uiers en beste benen, Echt een stier voor de exterieur liefhebbers, waarbij je de gehaltes dan maar voor lief kunt nemen! of juist voor moet beschermen! min 0,24 % Eiwit!

Roodbont
Jotan Red: Jotan liet ook een beste groep zien, super exterieur koeien met Hellende brede kruizen en uiers die ondiep waren en van achter hoog en breed zijn aangehecht, bij een paar koeien was het vooruier net even aan de bolle kant, kortom een exterieur met gehaltes! maar blijf opletten met zijn celgetal wat met 95 erg laag is!

ABS Heemskerk
Zwartbont:

Shottle: Daar hadden een betere uniforme groep van verwacht, Er lopen zoveel beste Shottle overal! Maar dit was een groep waarbij de koeien indivudueel veel kwaliteit hadden! maar niet bij elkaar pasten! Daarmee misten de groep uniformiteit

Jeeves: Liet een beste groep vaarzen zien met goede frames. Kracht in voorhand, ronde ribben en brede hellende kruizen, met super uiers en goede benen, Jeeves scoort erg hoog voor gezondheids kenmerken en levensduur en Melk! Alleen jammer van deze stier de gehalten vererving wat extreem laag met min 0,24 Eiwit! De dochters er stonden konden ook maar net aan de 3.00% Eiwit komen!

GGI
Zwarbont rf

Zabing RF: Liet een beste groep zien met beste exerieur, Brede voorhand mooie middenhand en zeer zeer beste kruizen Hellend en breed van achteren, daarbij zit de draaier ook perfect geplaast. Beste uiers die hoog en breed zijn aangehecht , van voren kon een enkeling net even iets langer en vaster worden aangehecht! de benen zijn best met goede klauwen! daarbij laat zabing het het zitten in zijn productiecijfers, met maar net een 100 liter melk en een klein minnetje voor vet en eiwit!

Brown Swis
Huray: Liet groep mooie vaarzen zien met goede frames, en uiers die goed werkbaar zijn, en daarnaast hebben ze super droog beenwerk waar ze super op staan en zeer best gebruikt worden. en zwarte keiharde klauwen, Daarnaast is Huray de nummer 1 in Duitsland en oosterijk, en scoort hier 193 NVI!

Genes diffision
zwartbont

Danillo: De Nummer 1 NVI kon zijn super exterieur cijfers goed waar maken met deze beste dochtergroep, Groote koeien met een brede voorhand, veel inhoud en en mooie open ribben met voldoende welving erin! Zoals op papier ook staat, zijn de kruisen vlak maar wel voldoende breed. Met beste uiers eronder die van mooi vast zijn aangehecht, en achteren erg hoog en breed met een betes ophangband en een correcte speenplaatsing, de benen zijn mooi droog en worden goed gebruikt!

Semex
zwartbont
Goldwyn: Laat een groep zien met beste showkoeien, Die op de keuring hoge ogen kunnen gooien, Ze hadden lange open melk frames, met een goede voorhand en een mooie middenhand met open ribben, en super gebouwde kruizen met mooie helling en breedte van achteren, de uiers zatten er onder gemetseld, mooi aangehecht van voren en super hoog en breed van achteren, met een goede ophangband en correcte speenplaasting, de benen zijn mooi droog en worden zeer best gebruikt.Wat ook mooi was van de Goldwyn dochtergroep was dat er ook een koe van Henk-Jan Staal tussen stond, Piccaso 2 VG 89 Goldwyn x Formation maakt een lijst van 10.885 4,02 % Vet en 3,42 % Eiwit in 305 Dagen. Met deze dochtergroep heeft semex laten zien dat Goldwyn absolute top kan geven. In de praktijk zien wij nog weleens dat ze ook de kracht weleens missen in de voorhand! Het verschil tussen de top en het ondereind is enorm!, maar dat heeft dan ook met de combinaties te maken! Sperma van Goldwyn is niet meer beschikbaar, hopen dat een van zonen hem opvolgt!

Mr Burns: liet een groep zien die genoeg breedte heeft in de voorhand en mooie overgangen fokt van voor tot eind en goede kruizen, de uiers zitten er mooi onder, hoog van achteren en van voren kon het bij een enkeling net even iets vaster! De benen stonden ze heel gewoon op en misten de kracht in de stap! Wel koeien die melk willen geven!

KI-Kampen
zwartbont
Big Winner: Van Big winner waren de verwachtingen superhoog na het prima optreden tijdens de KI Kampen opendag, Dit konden ze niet evenaren! Maar toch stond er nog wel een goede groep met goede harde boerenkoeien die tegen een stootje kunnen, De uiers zitten er vast onder en mooi van vorm, De benen zijn droog en mooi op stand en ze hebben vlot beengebruik!

Roodbont
Talentino: Liet een groep zien met lange frames en een goede voorhand erin, maar per koe waren ze een beetje wisselend gebouwd, daarmee miste deze groep uniformiteit! De uiers zijn goed aangehecht, met een correcte speenplaating, De benen werden goed gebruikt met goede klauwen, net als op papier Sommige miste net even de kwaliteit in de benen, waardoor de hoge exterieur score er nog niet van af te zien was!

koole-Liebreghts
Zwartbont
Stol-Joc: Stol Joc liet een groep zien zoals de cijfers op papier staan Mooi grote open melkskeletten met ruimte in de voorhand, middenhand en mooie hellende kruizen die enorm breed zijn achteren, De uiers zatten er van achteren goed in en een correcte speenplaatsing, de vooruiers aanhechting was net iets bol bij sommige koeien! en dat is een aandachtspunt! benen zijn goed en worden vlot gebruikt! Exact zoals de cijfers van Stol Joc zijn!

Montebeliarde
Redon: Redon liet een degelijke groep zien, met kracht in de frames De uiers waren matig maar wel werkbaar! en benen die ze gewoon gebruiken met goede klauwen.

Dit waren al de dochtergroepen van de NRM, wilt u nog meer informatie of uitleg! neem gerust contact met ons op!
En profiteer nog van leuke NRM acties!!!

Gerco 0646115216
Henk-Jan 0643241918
Wiecher 0643929989
Marten 0620936390

Fokveedag Putten zeer geslaagd!

Paringsadviseur Wiecher Vliek en Inseminator Berthil van de Poppe beide met Resevekampioen naar huis!

19 March 2024
Strooimansgoed Theresa en Noorder ARGH Adeen hebben op de fokveedag Putten het algemeen kampioenschap roodbont en zwarbont op hun naam geschreven.

Theresa van de familie Ruitenbeek uit Stroe won eerder op de dag ook de seniortitel roodbont. De Kimballdochter kreeg Bremer Wesley Liz van Herman Seeuws uit Zeewolde aan haar zijde als reservekampioene.

Opnieuw reservetitel voor Sijtje van Mul uit Zeewolde
In de Middenklasse roodbont eist R&B am Maryam van Roubos Holsteins uit Leersum de overwinning op. De Amaretto-dochter eindigde voor Sijtje 400 (v.Jotani) van de familie Mul uit Zeewolde, die anderhalve week ervoor ook al zilver op de Winterschow Flevoland had veroverd.

Vaarzentitel voor Mattenhof Redrose
Bij de roodbont vaarzen ging de titel naar Mattenhof Redrose (v.Swingman), in gezamenlijk eigendom van ARGH Holsteins van Aart Blaauw en Rick Schoonhoven en het Zwitserse Mattenhof Holsteins. De resevetitel was voor Femke B. (v.Unstopabull) van de familie van de Poppe uit Doornspijk.

Ook bij zwartbont deden ARGH en familie Schoonhoven een duit in het zakje.
Met Noorder ARGH Adeen (v.Noorder King Milk) wonnen ze het algemeen kampioenschap. Adeen rekende in de middenklasse af met Vliek Francaise 64 (v.Artist) van Vliek Holsteins uit Ermelo.

Dubbelslag voor Seeuws
Bij de oudere koeien sloeg Herman Seeuws een dubbelslag. Bremer Landada (v. Preston) won de titel, stalgenote Bremer Mirthe (v. Leonidas) vergezelde haar op het podium. Seeuws stelde ook de beste bedrijfsgroep zwartbont samen. In deze bedrijfsgroep liepen 2 dochter van de stier Vekis DVH Preston

Bij roodbont was die eer voor de familie Hoegen uit Ermelo.

Minke wint rubriek honderdtonners
In de rubriek hondertonners was Minke 309 van Mts. van Norel-Buurkes uit Oosterwolde de winnares. De Fantast-dochter kreeg de meeste concurrentie van Passiehoeve Connie 22 (v. Pleasure) van de familie Hoogerbrugge uit Woubrugge.

Schoonhoven en ARGH ook succesvol bij Jerseys
Bij de Jerseykeuring was het nogmaals raak voor de familie Schoonhoven en ARGH. Met Noorder Minnie (v.Tequila) wonnen ze het algemeen kampioenschap en de titel in de middenklasse. Bij de vaarzen was De Oosterhof Cream la Cream (v.Chrome) van veehouderij Broeklanden uit Oldebroek de sterkste, terwijl Bruidsschat 1 (v. Lix) van melkveebedrijf Vijzelaar uit Zeewolde won bij de senioren.
Alle reservetitels bij de jerseys gingen naar de familie van Beek uit Zeewolde, van jong tot oud voor achtereenvolgens Beek Doda Monique 1 (v. Gislev), Beeks Ally (v. Broiler) en Dodaar Monique 10 (v. Zlager).

Scholenkeuring voor Willem`s-Hoeve Baily 2441
Het algemeen kampioenschap bij de scholenkeuring was voor Willem`s-Hoeve Baily 2441 (v. Optum) van familie de Jong uit Buren.

Maarten van der Snel gaat meedoen aan Alpe d'HuZes!

Samen met vrouw en dochter geld inzamelen voor kankeronderzoek

19 January 2024
Samen de berg op tegen kanker
Maarten gaat samen met vrouw en dochter de meedoen aan Alpe d'HuZes!

"Iedereen kent wel iemand in haar of zijn omgeving die strijdt of heeft gestreden tegen deze vreselijke ziekte. Ook wij hebben van dichtbij gezien wat zo`n ziekte met iemand doet. Wij zijn dierbaren verloren en hebben ook dierbaren zien strijden tegen kanker.
Daarom dien wij mee aan Alpe d'HuZes 2024. Samen gaan we deze berg op om niet alleen samen een mooie herinnering te maken, maar ook om heel veel geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.
Om veel geld in te kunnen zamelen organiseren wij met ons team vanuit Klarenbeek verschillende activiteiten. Een van deze is het maken en verkopen van vogelhuisjes. De vogelhuisjes zijn gemaakt door vrijwilligers en door leerlingen op school tijden een workshop.
Wij zijn enorm blij en trots op Gerco en al mijn collega`s bij Van Engelen KI-Service dat zij bij willen dragen aan ons doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker door deze vogelhuisjes in de actie beschikbaar te stellen. Wij ondersteunen deze actie dan ook van harte en hopen zoveel mogelijk op te halen.

Samen met mijn dochter Rinske (14) en mijn vrouw Monique en Team Klarenbeek gaan wij de Alpe d'HuZes beklimmen, omdat wij geloven dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker"

Maarten van der Snel

Vogelhuisjes -actie in samenwerking met Vekis
Bij aankoop van 15 rietjes sperma ontvangt u een prachtig vogelhuisje! Gemaakt door o.a. Maarten zelf!
Per actie doneren we €25,- aan Alpe d'HuZes.

U kunt u vogelhuisje ook bestellen via de mail. info@vekis.nl
En natuurlijk bij iedereen van het vekis-team!

Alvast bedankt voor u support!

De nieuwe stierenkaart staat online!

Andy Red meestgebruikte roodbonte stier van Nederland!

18 January 2024
De nieuwe stierenkaart staat online en als het goed is hebben onze klanten hem vandaag in de brievenbus ontvangen. Wilt u ook graag een echte stierenkaart ontvangen? stuur een mailtje naar info@vekis.nl

Bekijk hier onze stierenkaart 

Meest gebruikte stieren
In de Veeteelt van december 2023 konden we weer de fel begeerde KI Statistieken bekijken.
Opvallend was dat fokstier Andy Red van AI Total de meest gebruikte stier was bij roodbont en dat hij ook de #3 is over alle rassen! Andy wordt nog steeds erg veel gebruikt en de veehouders die Andy-dochters melken zijn dan ook zeer tevreden!

Vekis Barack en Vekis Poetin in top-10 BWB
Good Old VEKIS BARACK en VEKIS POETIN staan respectievelijk op plek 5 en 6 bij de meestgebruikte stieren bij Belgisch Blauw!
Ongekend dat deze topstieren ondanks hun leeftijd nog steeds in deze lijstjes voorkomen!
Het is dubbel bijzonder omdat hun sperma ook is gebruikt in het product mengsperma. Dat wordt verkocht onder de naam Vekis001, Vekis003 en Vekis007.

Meer informatie over Vekis Barack, het invriesproces of KI de Toekomst klik dan hier voor een interessant filmpje op ons YouTube kanaal!

Importstieren voeren de lijst met 305 dagenproducties aan!

Rubicon dochters geven gemiddeld 11.468 kg melk met 3.51 % eiwit!

26 January 2023
Elk jaar rond deze tijd publiceert het stamboek de 305 dagenproducties van de meest gebruikte stieren.
Altijd leuk om te zien hoe een stier het nu echt doet.
Wat opvalt is dat in alle lijsten die te vinden zijn op de site van Veeteelt dat er geen Nederlandse stieren bovengemiddeld uitschieten.
Er zijn slechts 3 stieren die boven de 400 kilo eiwit in hun beste lijst produceren en dat zijn de importstieren die wij de afgelopen jaren, en nu nog steeds veel adviseren. Hoe gaaf is dat?!
#1 RUBICON (Mogul x Robust) 305 dgn 11.468 kgM 4.46%vet 3.51%eiwit 512 kgV 402 kgE
#2
 GUARD (Guarini x Leif) 305 dgn 11.200 kgM 4.40%vet 3.64%eiwit 493kgV 408kgE 
#3 ADORABLE (Supershot x McCutchen) 305 dgn 11.516 kgM 4.28%vet 3.49%eiwit 493kgV 402 kgE

Bovenstaande stieren zijn bij ons vrij beschikbaar. Profiteer ervan!

Eerder nieuws

02 September 2022

Nieuwe stierenkaart staat online!

Onafhankelijke KI-Service heeft méér te bieden!

28 April 2022

Vliek Holsteins wint Voorjaarskeuring Ermelo

Shogun-dochter Vliek Francaise 63 Vaarzenkampioen

29 March 2022

#1 Exterieur-stier Legend-Maker Victor tijdelijk in een leuke actie!

Al 11 AB-88 vaarzen in NL en VL!

31 January 2022

Uitslag "Hardenberg"-actie bekend!

Bekijk in bijgevoegd filmpje wie de de overnachting in de B&B gewonnen heeft!

07 January 2022

Nieuwe stierenkaart staat online!

Het beste wereldwijde aanbod voor u vrij beschikbaar!