Home > Nieuwsoverzicht > De NRM was dit jaar een groot succes!

De NRM was dit jaar een groot succes!

Verrassende dochtergroepen van best niveau!

7/4/2012

Voor de eerste keer in IJsselhallen is voor iedereen, goed bevallen! met meer als 10.000 bezoekers is de NRM zeer geslaagt dit jaar, daarmee kan ook de organisatie zeer tevreden terug kijken! Het was ook weer een mooi koeien eest, Met goede tot zeer beste dochtergroepen! Een goede veiling met hoge prijzen, en een zaterdag waren de koeien van een enorm beste niveau! tijdens de keuring Met als resultaat zeer beste kampioenes!
Als onafhankelijke KI Club hebben we vrijdag de dochtergroepen even met een kritische blik bekeken!

CRV
Zwartbont:

Fiction: Liet voor het eerst eens een redelijke groep zien, de koeien hadden kracht in het frame, en goede benen, de uiers mochten van voren vaster aangehecht, en van achter hoger en breder in de dam

Biesheuvel Sunrise:DIe toonde een groep met voldoende jeugd, alleen de uiers waren wat wisselend, vooral los in de vooruiers! en misten de kracht in het beengebruik, ze produceren wel veel melk!

Veneriete 252 Tempo ( Let op genomicstier) De eerste indruk was positief, jeudige vaarzen met goede kruizen en mooie ondiepe uiers! we zijn benieuwd naar zijn eerste fokwaarden!

Slotboom Pilot: Deze Mascol-zoon uit een jocko liet een beste groep zien, goed gebouwd mooie kruizen, ronde ribben, Probleemloze koeien die de productie aan kunnen, de benen waren bij deze dochters ook super! maar staat op papier nog op 104!

Roodbont

Maniac: De dochtergroep kwam precies overeen met de cijfers die op papier staan! iets kleinere koeien met super uiers en heel best beenwerk! Beste groep!

Curtis: Curtis liet daar integen een groep zien met mooi groote open frames hellende kruizen en ruimte tussen de ribben, goed aangehechte uiers met droog beenwerk wat goed gebruikt word!

Tequila: Helemaal geen uniforme groep, wissenlende frames, en hebben geen mooie overgangen van voor tot achter! De uiers waren nog wel mooi ondiep en hoog van achteren!

Ju Tobias 9 (Let op genomicstier) Wissende groep met weinig kwaliteit, eerst zijn fokwaarde maar eens afwachten!

KI-Samen:
Zwartbont RF

Sunflower rf: Iedereen was benieuwd naar de groep van Sunflower rf, KI-Samen liet een jonge groep vaarzen zien met genoeg kracht in de voorhand, en een mooie ribwelving, de uiers waren van voren goed aangehecht, maar mochten van achter wat hoger en breder aangehecht! de benen waren mooi droog en werden goed gebruikt!
Zeer knap dat uit zo'n kleine selectie vaarzen er zo goede groep stond!

RH Norwin: Laat een beste groep zien, met fraai exterieur, met Beste uiers en goede benen, Als je deze groep zag, dan kunnen zijn exterieur cijfers nog flink gaan stijgen, beschermen voor de gehaltes.

WWS
Zwartbont

Sanchez: Een echte exterieur topper die Kampioenes gaat geven, Dat zagen we tijdens de NRM ook bij de vaarzen! Beste frames en hele beste uiers en beste benen, Echt een stier voor de exterieur liefhebbers, waarbij je de gehaltes dan maar voor lief kunt nemen! of juist voor moet beschermen! min 0,24 % Eiwit!

Roodbont
Jotan Red: Jotan liet ook een beste groep zien, super exterieur koeien met Hellende brede kruizen en uiers die ondiep waren en van achter hoog en breed zijn aangehecht, bij een paar koeien was het vooruier net even aan de bolle kant, kortom een exterieur met gehaltes! maar blijf opletten met zijn celgetal wat met 95 erg laag is!

ABS Heemskerk
Zwartbont:

Shottle: Daar hadden een betere uniforme groep van verwacht, Er lopen zoveel beste Shottle overal! Maar dit was een groep waarbij de koeien indivudueel veel kwaliteit hadden! maar niet bij elkaar pasten! Daarmee misten de groep uniformiteit

Jeeves: Liet een beste groep vaarzen zien met goede frames. Kracht in voorhand, ronde ribben en brede hellende kruizen, met super uiers en goede benen, Jeeves scoort erg hoog voor gezondheids kenmerken en levensduur en Melk! Alleen jammer van deze stier de gehalten vererving wat extreem laag met min 0,24 Eiwit! De dochters er stonden konden ook maar net aan de 3.00% Eiwit komen!

GGI
Zwarbont rf

Zabing RF: Liet een beste groep zien met beste exerieur, Brede voorhand mooie middenhand en zeer zeer beste kruizen Hellend en breed van achteren, daarbij zit de draaier ook perfect geplaast. Beste uiers die hoog en breed zijn aangehecht , van voren kon een enkeling net even iets langer en vaster worden aangehecht! de benen zijn best met goede klauwen! daarbij laat zabing het het zitten in zijn productiecijfers, met maar net een 100 liter melk en een klein minnetje voor vet en eiwit!

Brown Swis
Huray: Liet groep mooie vaarzen zien met goede frames, en uiers die goed werkbaar zijn, en daarnaast hebben ze super droog beenwerk waar ze super op staan en zeer best gebruikt worden. en zwarte keiharde klauwen, Daarnaast is Huray de nummer 1 in Duitsland en oosterijk, en scoort hier 193 NVI!

Genes diffision
zwartbont

Danillo: De Nummer 1 NVI kon zijn super exterieur cijfers goed waar maken met deze beste dochtergroep, Groote koeien met een brede voorhand, veel inhoud en en mooie open ribben met voldoende welving erin! Zoals op papier ook staat, zijn de kruisen vlak maar wel voldoende breed. Met beste uiers eronder die van mooi vast zijn aangehecht, en achteren erg hoog en breed met een betes ophangband en een correcte speenplaatsing, de benen zijn mooi droog en worden goed gebruikt!

Semex
zwartbont
Goldwyn: Laat een groep zien met beste showkoeien, Die op de keuring hoge ogen kunnen gooien, Ze hadden lange open melk frames, met een goede voorhand en een mooie middenhand met open ribben, en super gebouwde kruizen met mooie helling en breedte van achteren, de uiers zatten er onder gemetseld, mooi aangehecht van voren en super hoog en breed van achteren, met een goede ophangband en correcte speenplaasting, de benen zijn mooi droog en worden zeer best gebruikt.Wat ook mooi was van de Goldwyn dochtergroep was dat er ook een koe van Henk-Jan Staal tussen stond, Piccaso 2 VG 89 Goldwyn x Formation maakt een lijst van 10.885 4,02 % Vet en 3,42 % Eiwit in 305 Dagen. Met deze dochtergroep heeft semex laten zien dat Goldwyn absolute top kan geven. In de praktijk zien wij nog weleens dat ze ook de kracht weleens missen in de voorhand! Het verschil tussen de top en het ondereind is enorm!, maar dat heeft dan ook met de combinaties te maken! Sperma van Goldwyn is niet meer beschikbaar, hopen dat een van zonen hem opvolgt!

Mr Burns: liet een groep zien die genoeg breedte heeft in de voorhand en mooie overgangen fokt van voor tot eind en goede kruizen, de uiers zitten er mooi onder, hoog van achteren en van voren kon het bij een enkeling net even iets vaster! De benen stonden ze heel gewoon op en misten de kracht in de stap! Wel koeien die melk willen geven!

KI-Kampen
zwartbont
Big Winner: Van Big winner waren de verwachtingen superhoog na het prima optreden tijdens de KI Kampen opendag, Dit konden ze niet evenaren! Maar toch stond er nog wel een goede groep met goede harde boerenkoeien die tegen een stootje kunnen, De uiers zitten er vast onder en mooi van vorm, De benen zijn droog en mooi op stand en ze hebben vlot beengebruik!

Roodbont
Talentino: Liet een groep zien met lange frames en een goede voorhand erin, maar per koe waren ze een beetje wisselend gebouwd, daarmee miste deze groep uniformiteit! De uiers zijn goed aangehecht, met een correcte speenplaating, De benen werden goed gebruikt met goede klauwen, net als op papier Sommige miste net even de kwaliteit in de benen, waardoor de hoge exterieur score er nog niet van af te zien was!

koole-Liebreghts
Zwartbont
Stol-Joc: Stol Joc liet een groep zien zoals de cijfers op papier staan Mooi grote open melkskeletten met ruimte in de voorhand, middenhand en mooie hellende kruizen die enorm breed zijn achteren, De uiers zatten er van achteren goed in en een correcte speenplaatsing, de vooruiers aanhechting was net iets bol bij sommige koeien! en dat is een aandachtspunt! benen zijn goed en worden vlot gebruikt! Exact zoals de cijfers van Stol Joc zijn!

Montebeliarde
Redon: Redon liet een degelijke groep zien, met kracht in de frames De uiers waren matig maar wel werkbaar! en benen die ze gewoon gebruiken met goede klauwen.

Dit waren al de dochtergroepen van de NRM, wilt u nog meer informatie of uitleg! neem gerust contact met ons op!
En profiteer nog van leuke NRM acties!!!

Gerco 0646115216
Henk-Jan 0643241918
Wiecher 0643929989
Marten 0620936390

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

10 September 2019
Delaberge Pepper aAa 351 A2/A2
(Mogul x Planet x O-man x Delaberge Durham Lucille EX-93)

Pepper is een complete bewezen fokstier met al heel veel dochters in binnen
en buitenland. Deze enorme gehalten vererver(+,54%vet en +,20%
eiwit) geeft krachtige frames met excelllente uiers. Pepper typeert zich
met zeer positieve gezondheidskenmerken, hoge uiergezondheid, goede
dochtervruchtbaarheid en solide melksnelheid. Pepper is met 103 voor
geboortegemak geschikt voor de pinken en tevens gesekst beschikbaar.
Hij dient beschermt te worden voor speenlengte.

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar

05 September 2019
Rubicon is een complete bewezen fokstier met al heel veel dochters in het binnen en buitenland.

Hij noteert een productievererving van: +820 kg melk, +0,53% vet en +0,08% eiwit. Qua exterieur laat deze stier eveneens van zich spreken. Met 106 voor hoogtemaat, 104 voor voorhand en 106 voor inhoud fokt deze stier frames waar veel moderne veehouders naar op zoek zijn: niet te groot maar wel voldoende breedtematen (kracht). Rubicon vererft uiers die vast (en hoog) aangehecht en ondiep zijn en hij vererft ook uitmuntend beenwerk. De gezondheidskenmerken zijn eveneens om over naar huis te schrijven. Zo scoort deze stier positief voor dochtervruchtbaarheid, celgetal en afkalfgemak bij zijn dochters.

Rubicon zit conventioneel in een 20+5 actie €29 per doses en is gesekst beschikbaar voor €54,-

Andy red gecodeert

Bentehoek Andy Red behoort tot de top van Roodbont

15 August 2019
Bentehoek Andy-Red (Anreli x Rocky) behoort tot de top van roodbont segment. Onlangs is hij gecodeert met de aAa code 513

Met de laatste indexdraai liet hij een stijging zien in zijn melkplas naar ruim 1500 kg met +101 kg Vet en +66 kg Eiwit! Daarnaast wist hij zijn scores voor Beenwerk te verbeteren naar 109 en Totaal Exterieur naar 110.

Andy Red is tevens te gebruiken op pinken. Ondanks dat het nog een genomic stier is, is dit toch een stier om in de gaten te houden. 
BENTEHOEK LEANNE 7 VG-85 (Moeder)

En de winnaar is...!

Overnachting bij een van der Valk Hotel voor 2 personen

18 July 2019
Van Engelen Ki Service stond dit jaar voor het eerst samen met de VVB op de NRM. 
Deze samenwerking was een mooi succes.

Tijdens de NRM hadden we aantrekkelijke acties. Onder alle deelnemers en ingeleverde bestellingen verloten we 1 hotel overnachting.

De trekking kunt u hierboven bewonderen

En de winnaar is ; Siebrand Zijlstra uit Zeewolde.

Gefeliciteerd met de hotel overnachting.Eerder nieuws

04 July 2019

Een schot in de roos; VVH Topgun

Topgun de nieuwe topper uit VVH Isa 12 EX-90

30 May 2019

Programma NRM

Bezoek onze stand 108

28 May 2019

Voorjaarskeuring fokstudieclub Putten Ermelo

Vaarzenkampioen 2019 Hendrika 25 (v. Golden Dreams)

06 May 2019

Graag stellen wij aan u voor: Tabasco

#2 van Nederland!

03 May 2019

6 gitzwarte vaarzen @ Excellent Show Leer

Fokker Gerco van Engelen mocht een oorkonde in ontvangst nemen