Home > Nieuwsoverzicht > De NRM was dit jaar een groot succes!

De NRM was dit jaar een groot succes!

Verrassende dochtergroepen van best niveau!

7/4/2012

Voor de eerste keer in IJsselhallen is voor iedereen, goed bevallen! met meer als 10.000 bezoekers is de NRM zeer geslaagt dit jaar, daarmee kan ook de organisatie zeer tevreden terug kijken! Het was ook weer een mooi koeien eest, Met goede tot zeer beste dochtergroepen! Een goede veiling met hoge prijzen, en een zaterdag waren de koeien van een enorm beste niveau! tijdens de keuring Met als resultaat zeer beste kampioenes!
Als onafhankelijke KI Club hebben we vrijdag de dochtergroepen even met een kritische blik bekeken!

CRV
Zwartbont:

Fiction: Liet voor het eerst eens een redelijke groep zien, de koeien hadden kracht in het frame, en goede benen, de uiers mochten van voren vaster aangehecht, en van achter hoger en breder in de dam

Biesheuvel Sunrise:DIe toonde een groep met voldoende jeugd, alleen de uiers waren wat wisselend, vooral los in de vooruiers! en misten de kracht in het beengebruik, ze produceren wel veel melk!

Veneriete 252 Tempo ( Let op genomicstier) De eerste indruk was positief, jeudige vaarzen met goede kruizen en mooie ondiepe uiers! we zijn benieuwd naar zijn eerste fokwaarden!

Slotboom Pilot: Deze Mascol-zoon uit een jocko liet een beste groep zien, goed gebouwd mooie kruizen, ronde ribben, Probleemloze koeien die de productie aan kunnen, de benen waren bij deze dochters ook super! maar staat op papier nog op 104!

Roodbont

Maniac: De dochtergroep kwam precies overeen met de cijfers die op papier staan! iets kleinere koeien met super uiers en heel best beenwerk! Beste groep!

Curtis: Curtis liet daar integen een groep zien met mooi groote open frames hellende kruizen en ruimte tussen de ribben, goed aangehechte uiers met droog beenwerk wat goed gebruikt word!

Tequila: Helemaal geen uniforme groep, wissenlende frames, en hebben geen mooie overgangen van voor tot achter! De uiers waren nog wel mooi ondiep en hoog van achteren!

Ju Tobias 9 (Let op genomicstier) Wissende groep met weinig kwaliteit, eerst zijn fokwaarde maar eens afwachten!

KI-Samen:
Zwartbont RF

Sunflower rf: Iedereen was benieuwd naar de groep van Sunflower rf, KI-Samen liet een jonge groep vaarzen zien met genoeg kracht in de voorhand, en een mooie ribwelving, de uiers waren van voren goed aangehecht, maar mochten van achter wat hoger en breder aangehecht! de benen waren mooi droog en werden goed gebruikt!
Zeer knap dat uit zo'n kleine selectie vaarzen er zo goede groep stond!

RH Norwin: Laat een beste groep zien, met fraai exterieur, met Beste uiers en goede benen, Als je deze groep zag, dan kunnen zijn exterieur cijfers nog flink gaan stijgen, beschermen voor de gehaltes.

WWS
Zwartbont

Sanchez: Een echte exterieur topper die Kampioenes gaat geven, Dat zagen we tijdens de NRM ook bij de vaarzen! Beste frames en hele beste uiers en beste benen, Echt een stier voor de exterieur liefhebbers, waarbij je de gehaltes dan maar voor lief kunt nemen! of juist voor moet beschermen! min 0,24 % Eiwit!

Roodbont
Jotan Red: Jotan liet ook een beste groep zien, super exterieur koeien met Hellende brede kruizen en uiers die ondiep waren en van achter hoog en breed zijn aangehecht, bij een paar koeien was het vooruier net even aan de bolle kant, kortom een exterieur met gehaltes! maar blijf opletten met zijn celgetal wat met 95 erg laag is!

ABS Heemskerk
Zwartbont:

Shottle: Daar hadden een betere uniforme groep van verwacht, Er lopen zoveel beste Shottle overal! Maar dit was een groep waarbij de koeien indivudueel veel kwaliteit hadden! maar niet bij elkaar pasten! Daarmee misten de groep uniformiteit

Jeeves: Liet een beste groep vaarzen zien met goede frames. Kracht in voorhand, ronde ribben en brede hellende kruizen, met super uiers en goede benen, Jeeves scoort erg hoog voor gezondheids kenmerken en levensduur en Melk! Alleen jammer van deze stier de gehalten vererving wat extreem laag met min 0,24 Eiwit! De dochters er stonden konden ook maar net aan de 3.00% Eiwit komen!

GGI
Zwarbont rf

Zabing RF: Liet een beste groep zien met beste exerieur, Brede voorhand mooie middenhand en zeer zeer beste kruizen Hellend en breed van achteren, daarbij zit de draaier ook perfect geplaast. Beste uiers die hoog en breed zijn aangehecht , van voren kon een enkeling net even iets langer en vaster worden aangehecht! de benen zijn best met goede klauwen! daarbij laat zabing het het zitten in zijn productiecijfers, met maar net een 100 liter melk en een klein minnetje voor vet en eiwit!

Brown Swis
Huray: Liet groep mooie vaarzen zien met goede frames, en uiers die goed werkbaar zijn, en daarnaast hebben ze super droog beenwerk waar ze super op staan en zeer best gebruikt worden. en zwarte keiharde klauwen, Daarnaast is Huray de nummer 1 in Duitsland en oosterijk, en scoort hier 193 NVI!

Genes diffision
zwartbont

Danillo: De Nummer 1 NVI kon zijn super exterieur cijfers goed waar maken met deze beste dochtergroep, Groote koeien met een brede voorhand, veel inhoud en en mooie open ribben met voldoende welving erin! Zoals op papier ook staat, zijn de kruisen vlak maar wel voldoende breed. Met beste uiers eronder die van mooi vast zijn aangehecht, en achteren erg hoog en breed met een betes ophangband en een correcte speenplaatsing, de benen zijn mooi droog en worden goed gebruikt!

Semex
zwartbont
Goldwyn: Laat een groep zien met beste showkoeien, Die op de keuring hoge ogen kunnen gooien, Ze hadden lange open melk frames, met een goede voorhand en een mooie middenhand met open ribben, en super gebouwde kruizen met mooie helling en breedte van achteren, de uiers zatten er onder gemetseld, mooi aangehecht van voren en super hoog en breed van achteren, met een goede ophangband en correcte speenplaasting, de benen zijn mooi droog en worden zeer best gebruikt.Wat ook mooi was van de Goldwyn dochtergroep was dat er ook een koe van Henk-Jan Staal tussen stond, Piccaso 2 VG 89 Goldwyn x Formation maakt een lijst van 10.885 4,02 % Vet en 3,42 % Eiwit in 305 Dagen. Met deze dochtergroep heeft semex laten zien dat Goldwyn absolute top kan geven. In de praktijk zien wij nog weleens dat ze ook de kracht weleens missen in de voorhand! Het verschil tussen de top en het ondereind is enorm!, maar dat heeft dan ook met de combinaties te maken! Sperma van Goldwyn is niet meer beschikbaar, hopen dat een van zonen hem opvolgt!

Mr Burns: liet een groep zien die genoeg breedte heeft in de voorhand en mooie overgangen fokt van voor tot eind en goede kruizen, de uiers zitten er mooi onder, hoog van achteren en van voren kon het bij een enkeling net even iets vaster! De benen stonden ze heel gewoon op en misten de kracht in de stap! Wel koeien die melk willen geven!

KI-Kampen
zwartbont
Big Winner: Van Big winner waren de verwachtingen superhoog na het prima optreden tijdens de KI Kampen opendag, Dit konden ze niet evenaren! Maar toch stond er nog wel een goede groep met goede harde boerenkoeien die tegen een stootje kunnen, De uiers zitten er vast onder en mooi van vorm, De benen zijn droog en mooi op stand en ze hebben vlot beengebruik!

Roodbont
Talentino: Liet een groep zien met lange frames en een goede voorhand erin, maar per koe waren ze een beetje wisselend gebouwd, daarmee miste deze groep uniformiteit! De uiers zijn goed aangehecht, met een correcte speenplaating, De benen werden goed gebruikt met goede klauwen, net als op papier Sommige miste net even de kwaliteit in de benen, waardoor de hoge exterieur score er nog niet van af te zien was!

koole-Liebreghts
Zwartbont
Stol-Joc: Stol Joc liet een groep zien zoals de cijfers op papier staan Mooi grote open melkskeletten met ruimte in de voorhand, middenhand en mooie hellende kruizen die enorm breed zijn achteren, De uiers zatten er van achteren goed in en een correcte speenplaatsing, de vooruiers aanhechting was net iets bol bij sommige koeien! en dat is een aandachtspunt! benen zijn goed en worden vlot gebruikt! Exact zoals de cijfers van Stol Joc zijn!

Montebeliarde
Redon: Redon liet een degelijke groep zien, met kracht in de frames De uiers waren matig maar wel werkbaar! en benen die ze gewoon gebruiken met goede klauwen.

Dit waren al de dochtergroepen van de NRM, wilt u nog meer informatie of uitleg! neem gerust contact met ons op!
En profiteer nog van leuke NRM acties!!!

Gerco 0646115216
Henk-Jan 0643241918
Wiecher 0643929989
Marten 0620936390

TIP wordt aangepast voor verwantschapsgraad

Voorkom inteelt

10 December 2018
De NVO heeft besloten om voor de december 2018 fokwaardendraai de Totaal Index Praktijk (TIP) op één punt aan te passen. Voor het eerst wordt de verwantschapsgraad ook ingewogen. Deze drukt de verwantschap uit van een stier met alle Nederlandse koeien van hetzelfde ras. Zo zal een stier met 12% verwantschap bij willekeurig gebruik op de koeien van dat ras leiden tot een gemiddelde inteelt van 6% (de helft).

Alle gangbare zwartbonte Holstein stieren bij elkaar hebben een verwantschapsgraad van gemiddeld 10,7%. Per december krijgen stieren met een hogere verwantschap 21 TIP-punten aftrek per 1% verwantschapsgraad. Lager verwante stieren krijgen juist in dezelfde mate pluspunten.

Binnen elk ras hebben stieren gezamenlijk een eigen gemiddeld verwantschapsgraad niveau en bij rode Holsteins is dat bijvoorbeeld gemiddeld 9,1%, en iedere stier behorend tot dat ras wordt individueel met die populatie vergeleken.

Echter zijn bij een aantal veel gebruikte buitenlandse rassen geen verwantschapsgraden voor Nederland vooralsnog beschikbaar. De NVO heeft besloten om voorlopig de verwantschapsverrekening daarom alleen toe te passen op de zwartbonte en roodbonte Holsteins.

Stieren met een lage verwantschapsgraad zijn
• Dalman Red (Dakker x Jerudo) 6%
• Buzz (Banesto x Toscano) 7%
• Jedify (Jedi x AltaGenuity) 8%
• Mitchel (Tatum Mitchell x Bombero) 8%
• Swift (Superhero x Tuffenuff) 8%
• Mavid (Mascol x Eminenz) 8%
• Fageno (Fidji x Ruacana) 8% (Roodbont)
• Jotani (Jotan x Konvoy) 8% (Roodbont)

Wolfgang bij Ko-Kalf

Wolfgang geniet tussen de dekdiensten in

29 November 2018
Wolfgang staat al een poosje op het biologische bedrijf Ko-Kalf
Tussen dekdiensten in. En hij heeft het uitstekend naar de zin.

Wolfgang is de Wille zoon uit de voormalig nummer 1 Fleckvieh koe van Duitsland: Vanstein dochter Romina. Deze Romina koefamilie kenmerkt zich door hoge producties, hoge gehalten en best exterieur. De Wolfgang dochters vallen op met hun hoge eiwitpercentages en prima uiers. Hij is betrouwbaar getest in Nederland en is de nummer 3 kg eiwit stier van alle Fleckvieh stieren die ooi getest zijn in Nederland en combineert een E% van plus +0.26% op zwartbont basis

Wolfgang is vrij beschikbaar via de inseminatie dienst. Inmiddels hebben de eerste DHZ'ers de rieten ook in gebruik.  (VK €19,-)

Bekijk hier het filmpje van Wolfgang bij Ko-Kalf/Duinzoom

Inmiddels zijn er vaarzen en tweede kalfs dochters van Wolfgang. Bekijk hier de dochters in werkpak.

De HHH show is “the place to be”!

Maar liefst vier dochtergroepen tijdens de Holland Holstein sHow

28 November 2018
De HHH show is “the place to be”!

Een ongekend hoge opgave voor de show en dit jaar zelfs vier dochtergroepen present op de Holland Holstein sHow 2018. En dan komen er dit jaar niet drie maar zelfs vier dochtergroepen. 

Dochtergroepen met veel nieuwswaarde

Traditioneel zetten CRV, Semex en WWS een dochtergroep neer op de show. Het is daarom een leuke verrassing dat Masterrind dit jaar zich ook meldt met een groep. Extra mooi is het feit dat het voor alle stieren een primeur is om een groep te tonen. De selectieruimte was voor alle groepen klein en de nieuwswaarde zeer groot.

Masterrind zet een dochtergroep neer van Sodan Red, een Snow RF zoon uit de Massia’s. De in Nederland gefokte Sodan Red kenmerkt zich door een hoge productieaanleg (+1097 kg melk) en een sterk exterieur (110). Inmiddels hebben zijn eerste dochters gekalfd en dat doet ook iets met zijn cijfers, getuige zijn 117 voor uiers.

Semex zond afgelopen twee jaar een groep in van Doorman, uniek is het dat het nu de beurt is aan zijn zoon Fitz (Doorman x Snowman). Wat deze stier extra speciaal maakt is z’n unieke pedigree: Fitz stamt uit een koefamilie die in één klap bekend werd doordat Quality BC Frantisco (EX 97) in 2004 en 2005 Supreme Champion werd op de Canadese Royal Winter Fair. Fitz-dochters kenmerken zich door de balans in de dieren gecombineerd met goede uiers en benen.

WWS showt dit jaar een groep van Jedi (Montross x Supersire). De voormalige nummer 1 op de GTPI lijst is geen onbekende voor de Holland Holstein sHow. Vorig jaar bracht de bijna 10 maanden jonge dochter van Jedi meer dan 25.000 euro op tijdens de Tulip Sale. De selectieruimte was zeer beperkt, maar de eerste Jedi-dochters overtuigen door hun melkuitstraling en beste uiers.

CRV komt dit jaar met een groep van Fun P (Aikman x Magna P). Fun P kwam tijdens de afgelopen indexdraai binnen op de vierde plaats. De Aikmanzoon stamt uit de excellente Caudumer Lol 306 PP, die dit jaar zelf opgegeven is voor de individuele keuring. De fokwaarde van deze echte melkstier laat een combinatie van sterke uiers (110) en benen (109) zien. Een bijkomend voordeel is dat Fun P hoornloos fokt.

Bron www.hollandholsteinshow.nl

Wij hebben het beste aanbod SexedULTRA 4M-sperma beschikbaar!

Fok meer vaarzen uit uw beste koeien en versnel de vooruitgang van uw veestapel!

27 November 2018
Het gesekste sperma in SexedULTRA rieten wordt geproduceerd met behulp van de gepatenteerde technologie van XY LLC en Sexing Technologies.
  • Door verwijdering van dode zaadzellen en verbeterd toevoegmiddel een nog beter bevruchtingsresultaat.
  • Product is al meer dan 10 jaar in gebruik en wordt nog steeds door ontwikkeld.
  • Al meer dan 20 miljoen kalveren  geboren uit gesekst sperma
Stieren met verbluffende bevruchtingsresultaten, die zelfs beter bevruchten dan conventioneel sperma. (66.7 t.o.v. 66.5 Non Return)

Topstieren die op onze stierenkaart beschikbaar zijn met SexedULTRA4M-methode zijn:
  • Altaspring
  • B52
  • Lambda
Gebruik gesekst sperma op uw beste koeien en pinken en combineer dit met een gebruikskruising stier, Black Angus op de pinken en/of Belgisch Blauw op de koeien.
hoog bevruchtend vermogen

Eerder nieuws

22 November 2018

Black Angus Nicky

Black Angus staat bekend om de gemakkelijke geboortes

06 November 2018

En de winnaar is.....

Melkveebedrijf Siebkes heeft de embryo`s gewonnen!

25 September 2018

Noteer alvast in uw agenda

Bezoek ons op de RMV dagen in Hardenberg

18 September 2018

Stierenkaart september

De nieuwe stierenkaart valt deze week bij u op de deurmat

13 September 2018

Vekis Team bezoekt fokker Repairman

Van Veelen presenteerde dochters en volle zussen van Repairman

17 August 2018

Telgter Big Star Red beschikbaar

Bigstar Red x RZH Gwen Red P VG-88 (Ladd P) x VG-85 Beacon x VG-86 Spencer

01 August 2018

Vlotte geboortes met de eerste kalveren van Jaguar

De eerste kalveren zijn zonder hulp geboren

04 July 2018

Wiecher Vliek wint Gelders Kampioenschap Veebeoordelen

Onze paringsadviseur succesvol bij het veebeordelen

18 June 2018

Eerste BBL Tom makkelijk geboren

Ze zijn allemaal natuurlijk geboren zonder hulp en hebben de juiste "blauwe kleur"

15 June 2018

#1 Jersey-stier Viceroy nu vrij beschikbaar!

Viceroy is de meest complete Jersey stier van dit moment!

12 June 2018

Vehouders Bedankt!

Veehouders Bedankt!

17 May 2018

Grote voorjaarsschoonmaak

Alle vaten zijn weer opgeruimd

03 May 2018

Eerste melkgevende Punch dochters gespot in Vekis-gebied!

Punch zorgt voor tevreden gebruikers!

24 April 2018

Stierenkaart mei online

De nieuwe stierenkaart staat weer online

06 April 2018

Levensduursymposium groot succes

We kunnen terug kijken op een geslaagd symposium.

30 March 2018

Het Vekis team wenst u goede paasdagen

Maandag 2 april rijden we 1 route zoals u gewend bent op zondag

29 January 2018

Vanaf heden gaat Maarten van der Snel 1 dag extra scannen

Effe snel scannen door Maarten van de Snel!

08 January 2018

Proefstier januari Montaro

Montross zoon aAa 531 en maar 7,50 per rietje

01 January 2018

We wensen iedereen een gezond 2018

Dat het maar een gezond en vruchtbaar jaar mag worden

27 November 2017

Nu ook beschikbaar Jaguar en BBL Tom

Stierenaanbod Belgische Blaauw uitgebreidt

17 November 2017

Scherp geprijsd sperma weer helemaal actueel!

Mooie pakketjes met stieren uit mooie koefamilies

16 November 2017

Proefstieren die nu beschikbaar zijn

Mooie koefamilies, en betrouwbare afstammingen

15 November 2017

Stier die op veel koeien past Altaz28

Camaro x Robust x Planet. aAa 516

27 October 2017

Niet op de kaart wel leverbaar Reflector

Mogul x Superstion x Ramos aAa 534

20 October 2017

Vekis USA tour zeer geslaagd

Indrukwekkende dingen gezien en beste koeien

11 September 2017

Nieuwe stierenkaart september online

veel geadviseerde stieren goede draai gehad

11 September 2017

VVH Isa 12 weer algemeen kampioen Zeewolde bij de pinken

Mooi weer, beste koeien en veel publiek

30 August 2017

We kijken terug op een zeer geslaagd jubileumfeest

We willen iedereen bedanken voor hun bijdrage

30 August 2017

Boss na zijn optreden tijdens de NRM meest verkochte stier

NVI 296 plus 1176 KG Melk en beenwerk 108

10 August 2017

Vekis Barack topbevruchter en beste kalveren

Maar ook prima melkvaarzen :)

12 July 2017

Vorige week dochtertour gehad van de stier Surefire

20 dochters op 3 bedrijven gaf een duidelijke indruk

16 June 2017

Proefstieren juni en juli

Goedkope stieren uit mooie koefamilies

12 June 2017

Vroege Silver vaars ingeschreven bij familie Busweiler

Vliek Christy is aangekocht als pink tijdens de Vekis Spring Sale

03 May 2017

Er worden volop kalveren geboren van Vekis DVH Preston

En de geluiden zijn goed, beste kalveren en goede drinkers

24 April 2017

Afgelopen vrijdagavond geslaagde koeienkeuring van fokstudieclub Ermelo Putten en eo

Henkjan Staal had de kampioen met Bolt vaars Telgter Geke

16 March 2017

Versterking bij het Vekis team

Vanwege het uitbreiden van onze klantenkring

02 March 2017

Niet op de kaart maar wel leverbaar Penley All Sta

Nummer 1 gNVI met 379 Totaal

27 February 2017

Prima dochtergroepen op Schau der Besten

Met Beart als beste dochtergroep

10 January 2017

Faun mooie Fanatic zoon met aAa code 543

Niet te grote koeien die goed in verhouding zitten

17 November 2016

Er komen veel mooie vaarzen aan de melk van Vendairy Wonder

Degelijke vaarzen met beste uiers en goede kruizen

07 November 2016

Mooie opzet door KI Organisaties bij Rundveer Relatiedagen Hardenberg

Prima dochtergroepen en druk bezocht

01 October 2016

Aanhoudingscijfers

Aanhoudingscijfers

28 September 2016

Fanatic dochters produceren allemaal probleemloos

Veehouders die ze melken gebruiken hem opnieuw

04 April 2016

Prima dochtergroepen tijdens de Vekis Spring Sale

Wonder Danillo en Crimetime lieten duidelijk de cijfers weer zien in de praktijk

09 September 2015

Dochtertour gehad met AI-Total

Beste dochters gezien van BG, Wonder, Danillo en Emmet

09 July 2015

Sudan dochtertour

Genes diffusion had mooie tour georganiseerd voor de KI Clubs

25 July 2014

Van Engelen KI service breidt uit!

De inseminatiedienst word uitgebreidt

01 July 2014

Dochtergroepen NRM

Veel goede dochtergroepen op de NRM

03 June 2014

Vorige week met AI-Total naar Tsjechie geweest

30 Dochters bekeken van Omanoman, en de stier O-Cosmopolitan in het echt bekeken

12 May 2014

Vekis Beatrix 8 excellent ingeschreven

Eerste Danillo met de excellent status

01 April 2014

We kijken terug op een zeer geslaagde Vekis Spring Sale.

Goede verkopen en zeer goede dochtergroepen.

17 March 2014

Opendag familie Van Norel-Buurkes

Kleine Woldweg 32a in Oosterwolde

10 July 2013

Wiecher Vliek en Marten van Engelen geplaatst voor Nederlands Kampioenschap Veebeoordelen!

Wiecher 3e en Marten 4e van Gelderland!

18 March 2013

Zeer geslaagde reis met AI-Total naar Ascol

Beste koeien en mooie stieren bekeken!

26 October 2012

Goldday dochtertour.

Goldday, Goldwyn x O-Man x Durham. Volle broer van Danillo

04 July 2012

De NRM was dit jaar een groot succes!

Verrassende dochtergroepen van best niveau!

08 May 2012

De Nieuwe stierenkaarten staan online

Bekijk het snel onder stieroverzicht!

13 March 2012

Danillo dochter zowel succesvol in Dronten als in Putten

We feliciteren Mts. Vermeij-van de brake uit Almere met het behaalde resultaat!

30 November 2011

We kijken terug op een zeer geslaagde opendag bij de familie Bonestroo!

Veel veehouders profiteerde van super actie's, en maakten een onvergetelijke helikopter vlucht!

19 October 2011

Opendag Familie Captein in biddinghuizen

Vrijdag 28 Oktober 2011 van 10.00 tot 16.00

12 August 2011

Veel gebruikte GGI stieren bij Vekis, doen het goed !

Ze laten na deze index draai ook weer prima cijfers zien

25 May 2011

Bleusky ingeschreven met maar liefst Excellent 93 punten

Hij stijgt dus niet alleen met zijn exterieur cijfers111

16 May 2011

Nieuw bij VEKIS vruchtbaarheidsbegeleiding

Laat uw dieren scannen al na 30 dagen!

23 March 2011

For Farmers Champions League 2011 te Ermelo bij Jan en Betsie van Malenstein

Fokclub Nunspeet met super resultaat!!

02 February 2011

J&G Malando de gehalte kanon!!

De roodbonte met brede en hellende kruizen

06 January 2011

Nieuw bij onze inseminatie dienst

De Gunwarmer!!

05 October 2010

Eerste FG Sandman kalveren zien er super uit!

Shottle x Broeks Elsa EX 90 ( BW Marshall)

07 May 2010

We kijken terug op een zeer geslaagde open dag!

Bijna 1000 bezoekers, beste dochtergroep en goede sfeer!