Home > Nieuwsoverzicht > De NRM was dit jaar een groot succes!

De NRM was dit jaar een groot succes!

Verrassende dochtergroepen van best niveau!

7/4/2012

Voor de eerste keer in IJsselhallen is voor iedereen, goed bevallen! met meer als 10.000 bezoekers is de NRM zeer geslaagt dit jaar, daarmee kan ook de organisatie zeer tevreden terug kijken! Het was ook weer een mooi koeien eest, Met goede tot zeer beste dochtergroepen! Een goede veiling met hoge prijzen, en een zaterdag waren de koeien van een enorm beste niveau! tijdens de keuring Met als resultaat zeer beste kampioenes!
Als onafhankelijke KI Club hebben we vrijdag de dochtergroepen even met een kritische blik bekeken!

CRV
Zwartbont:

Fiction: Liet voor het eerst eens een redelijke groep zien, de koeien hadden kracht in het frame, en goede benen, de uiers mochten van voren vaster aangehecht, en van achter hoger en breder in de dam

Biesheuvel Sunrise:DIe toonde een groep met voldoende jeugd, alleen de uiers waren wat wisselend, vooral los in de vooruiers! en misten de kracht in het beengebruik, ze produceren wel veel melk!

Veneriete 252 Tempo ( Let op genomicstier) De eerste indruk was positief, jeudige vaarzen met goede kruizen en mooie ondiepe uiers! we zijn benieuwd naar zijn eerste fokwaarden!

Slotboom Pilot: Deze Mascol-zoon uit een jocko liet een beste groep zien, goed gebouwd mooie kruizen, ronde ribben, Probleemloze koeien die de productie aan kunnen, de benen waren bij deze dochters ook super! maar staat op papier nog op 104!

Roodbont

Maniac: De dochtergroep kwam precies overeen met de cijfers die op papier staan! iets kleinere koeien met super uiers en heel best beenwerk! Beste groep!

Curtis: Curtis liet daar integen een groep zien met mooi groote open frames hellende kruizen en ruimte tussen de ribben, goed aangehechte uiers met droog beenwerk wat goed gebruikt word!

Tequila: Helemaal geen uniforme groep, wissenlende frames, en hebben geen mooie overgangen van voor tot achter! De uiers waren nog wel mooi ondiep en hoog van achteren!

Ju Tobias 9 (Let op genomicstier) Wissende groep met weinig kwaliteit, eerst zijn fokwaarde maar eens afwachten!

KI-Samen:
Zwartbont RF

Sunflower rf: Iedereen was benieuwd naar de groep van Sunflower rf, KI-Samen liet een jonge groep vaarzen zien met genoeg kracht in de voorhand, en een mooie ribwelving, de uiers waren van voren goed aangehecht, maar mochten van achter wat hoger en breder aangehecht! de benen waren mooi droog en werden goed gebruikt!
Zeer knap dat uit zo'n kleine selectie vaarzen er zo goede groep stond!

RH Norwin: Laat een beste groep zien, met fraai exterieur, met Beste uiers en goede benen, Als je deze groep zag, dan kunnen zijn exterieur cijfers nog flink gaan stijgen, beschermen voor de gehaltes.

WWS
Zwartbont

Sanchez: Een echte exterieur topper die Kampioenes gaat geven, Dat zagen we tijdens de NRM ook bij de vaarzen! Beste frames en hele beste uiers en beste benen, Echt een stier voor de exterieur liefhebbers, waarbij je de gehaltes dan maar voor lief kunt nemen! of juist voor moet beschermen! min 0,24 % Eiwit!

Roodbont
Jotan Red: Jotan liet ook een beste groep zien, super exterieur koeien met Hellende brede kruizen en uiers die ondiep waren en van achter hoog en breed zijn aangehecht, bij een paar koeien was het vooruier net even aan de bolle kant, kortom een exterieur met gehaltes! maar blijf opletten met zijn celgetal wat met 95 erg laag is!

ABS Heemskerk
Zwartbont:

Shottle: Daar hadden een betere uniforme groep van verwacht, Er lopen zoveel beste Shottle overal! Maar dit was een groep waarbij de koeien indivudueel veel kwaliteit hadden! maar niet bij elkaar pasten! Daarmee misten de groep uniformiteit

Jeeves: Liet een beste groep vaarzen zien met goede frames. Kracht in voorhand, ronde ribben en brede hellende kruizen, met super uiers en goede benen, Jeeves scoort erg hoog voor gezondheids kenmerken en levensduur en Melk! Alleen jammer van deze stier de gehalten vererving wat extreem laag met min 0,24 Eiwit! De dochters er stonden konden ook maar net aan de 3.00% Eiwit komen!

GGI
Zwarbont rf

Zabing RF: Liet een beste groep zien met beste exerieur, Brede voorhand mooie middenhand en zeer zeer beste kruizen Hellend en breed van achteren, daarbij zit de draaier ook perfect geplaast. Beste uiers die hoog en breed zijn aangehecht , van voren kon een enkeling net even iets langer en vaster worden aangehecht! de benen zijn best met goede klauwen! daarbij laat zabing het het zitten in zijn productiecijfers, met maar net een 100 liter melk en een klein minnetje voor vet en eiwit!

Brown Swis
Huray: Liet groep mooie vaarzen zien met goede frames, en uiers die goed werkbaar zijn, en daarnaast hebben ze super droog beenwerk waar ze super op staan en zeer best gebruikt worden. en zwarte keiharde klauwen, Daarnaast is Huray de nummer 1 in Duitsland en oosterijk, en scoort hier 193 NVI!

Genes diffision
zwartbont

Danillo: De Nummer 1 NVI kon zijn super exterieur cijfers goed waar maken met deze beste dochtergroep, Groote koeien met een brede voorhand, veel inhoud en en mooie open ribben met voldoende welving erin! Zoals op papier ook staat, zijn de kruisen vlak maar wel voldoende breed. Met beste uiers eronder die van mooi vast zijn aangehecht, en achteren erg hoog en breed met een betes ophangband en een correcte speenplaatsing, de benen zijn mooi droog en worden goed gebruikt!

Semex
zwartbont
Goldwyn: Laat een groep zien met beste showkoeien, Die op de keuring hoge ogen kunnen gooien, Ze hadden lange open melk frames, met een goede voorhand en een mooie middenhand met open ribben, en super gebouwde kruizen met mooie helling en breedte van achteren, de uiers zatten er onder gemetseld, mooi aangehecht van voren en super hoog en breed van achteren, met een goede ophangband en correcte speenplaasting, de benen zijn mooi droog en worden zeer best gebruikt.Wat ook mooi was van de Goldwyn dochtergroep was dat er ook een koe van Henk-Jan Staal tussen stond, Piccaso 2 VG 89 Goldwyn x Formation maakt een lijst van 10.885 4,02 % Vet en 3,42 % Eiwit in 305 Dagen. Met deze dochtergroep heeft semex laten zien dat Goldwyn absolute top kan geven. In de praktijk zien wij nog weleens dat ze ook de kracht weleens missen in de voorhand! Het verschil tussen de top en het ondereind is enorm!, maar dat heeft dan ook met de combinaties te maken! Sperma van Goldwyn is niet meer beschikbaar, hopen dat een van zonen hem opvolgt!

Mr Burns: liet een groep zien die genoeg breedte heeft in de voorhand en mooie overgangen fokt van voor tot eind en goede kruizen, de uiers zitten er mooi onder, hoog van achteren en van voren kon het bij een enkeling net even iets vaster! De benen stonden ze heel gewoon op en misten de kracht in de stap! Wel koeien die melk willen geven!

KI-Kampen
zwartbont
Big Winner: Van Big winner waren de verwachtingen superhoog na het prima optreden tijdens de KI Kampen opendag, Dit konden ze niet evenaren! Maar toch stond er nog wel een goede groep met goede harde boerenkoeien die tegen een stootje kunnen, De uiers zitten er vast onder en mooi van vorm, De benen zijn droog en mooi op stand en ze hebben vlot beengebruik!

Roodbont
Talentino: Liet een groep zien met lange frames en een goede voorhand erin, maar per koe waren ze een beetje wisselend gebouwd, daarmee miste deze groep uniformiteit! De uiers zijn goed aangehecht, met een correcte speenplaating, De benen werden goed gebruikt met goede klauwen, net als op papier Sommige miste net even de kwaliteit in de benen, waardoor de hoge exterieur score er nog niet van af te zien was!

koole-Liebreghts
Zwartbont
Stol-Joc: Stol Joc liet een groep zien zoals de cijfers op papier staan Mooi grote open melkskeletten met ruimte in de voorhand, middenhand en mooie hellende kruizen die enorm breed zijn achteren, De uiers zatten er van achteren goed in en een correcte speenplaatsing, de vooruiers aanhechting was net iets bol bij sommige koeien! en dat is een aandachtspunt! benen zijn goed en worden vlot gebruikt! Exact zoals de cijfers van Stol Joc zijn!

Montebeliarde
Redon: Redon liet een degelijke groep zien, met kracht in de frames De uiers waren matig maar wel werkbaar! en benen die ze gewoon gebruiken met goede klauwen.

Dit waren al de dochtergroepen van de NRM, wilt u nog meer informatie of uitleg! neem gerust contact met ons op!
En profiteer nog van leuke NRM acties!!!

Gerco 0646115216
Henk-Jan 0643241918
Wiecher 0643929989
Marten 0620936390

Nieuws indexdraai vastgelegd op film!

Bekijk live hoe wij de beste stieren hebben geselecteerd!

24 April 2020
Bekijk live hoe wij in deze Corona-crisis bij onze klanten in beeld willen blijven!

Elke 4 maanden is er een indexdraai en selecteren wij als team de beste stieren die beschikbaar zijn om zo vervolgens een top stierenkaart in elkaar te zetten!

Afgelopen indexdraai was er een basisaanpassing, het is dus even wennen aan de nieuwe cijfers.
Zo zijn bijvoorbeeld alle zwartbonte stieren standaard 310 kg M, 3 punten totaal exterieur en 2 punten klauwgezondheid en vruchtbaarheid gezakt.

Hoewel wij van Van Engelen KI-Service erg fan zijn van het Holstein-ras; zetten we ook deze keer weer de beste Jersey, Fleckvieh, Brown Swiss en MRIJ stieren op de kaart.
Het vermelden waard zijn bijvoorbeeld de topbevruchtende Brown Swiss stier Harvard (Harley x Vasir) met maar liefst +7 bevruchting, zeer goede gezondheidskenmerken en torenhoog eiwit! Op de foto zijn moeder Satin. Verder hebben we uit de MRIJ-koe van het jaar 2016 Danielle 95 EX-93 een MRIJ proefstier Flens beschikbaar voor slechts € 11,.- Ook op de foto de moeder van Flens.
     

Binnenkort valt de nieuwe stierenkaart bij onze klanten in de brievenbus. Wilt u nu ook zo`n mooie onafhankelijke stierenkaart ontvangen? Stuur gerust een mailtje naar info@vekis.nl met uw gegevens.


Werkwijze Vekis tegen Corona-virus.

Extra maatregelen om verspreiding tegen te gaan.

16 March 2020
Aangezien wij ook tot de cruciale beroepsgroepen behoren hebben we onze werkwijze om verspreiding van het Corona virus tegen te gaan aangepast.

De korte lijnen en de persoonlijke service moeten we nu even andere prioriteiten geven.
Natuurlijk blijven we zoveel mogelijk onze werkzaamheden voortzetten. Maar in verband met uw gezondheid en zeker voor uw oudere familieleden op de boerenerven én dat van onze medewerkers gaan we met aangepaste voorzichtigheid te werk.

Dat betekent dat:
-werknemers met ziekteverschijnselen of in hun nabije omgeving niet aan het werk zijn.
-we de veehouders waar deze week bezoeken gepland stonden eerst contact mee wordt opgenomen.
-we geen handen meer schudden.
-we afstand houden.

We vragen u vriendelijk:
-de te insemineren dieren vast te zetten.
-eventueel een briefje bij de schets of wij de koe na inseminatie los kunnen laten.
-afstand te houden van onze werknemers.
-een goede handwasgelegenheid en een schone bedrijfskleding (liefst een overall)

De inseminatiedienst, inspectie voor paringsadvies en de spermaverkoop gaan gewoon door.
(de spermaverkopen gaan zoveel mogelijk telefonisch, zorg dat u voldoende sperma en DHZ-materialen op voorraad heeft)

De vruchtbaarheidsbegeleiding ligt tot 25 maart stil.

We houden u via de website en Whatsapp op de hoogte van onze werkwijze.

Met vriendelijke groet,

Het Vekis-team

Bernell maakt goede indrukken!

Dochtertour eind januari

05 March 2020
Bernell heeft sinds december een plekje op onze kaart. Onlangs zijn we uitgenodigd door de importeur K&L om een 11-tal dochters te bekijken.

Bernell is de benen stier. Hij laat een lichte kromming zien, wat steeds meer gewenst is. De producties waren van alle dochters stuk voor stuk goed, met hoge lactatie waarden. Het zijn koeien die in staat zijn veel melk te produceren. De koeien zijn laatrijp, en zullen doorgroeien tot sterke melkkoeien.
We zien veel terug van zijn grootvader Mascol.

Bernell (Bube x VH Salomon x Mascol)

Deze goede bevruchter (+4) is tevens pinkenstier.

Reflector niet meer beschikbaar

De #1 stier van Nederland is niet meer leverbaar

19 February 2020
Onlangs bereikte ons het nieuws dat Reflector niet meer leverbaar is.
Ondertussen zijn wij ook door onze voorraad heen.

Bent u op zoek naar een andere Mogul zoon, dan is Nirvana of AltaSpring misschien wel wat voor u.
Beide stieren hebben meer dan 100 KG vet en eiwit met alle gebruikskenmerken boven de 100. Ze scoren beide A2/A2 voor Beta Caseine en zijn vlot beschikbaar.
Ze behoren tot de meest complete stieren van dit moment. Ze hebben beide meer dan 6000 dochters in hun index. Wat je ziet is wat je krijgt.

Alta spring is beschikbaar voor 29 euro en Nirvana voor 23 euro.

Eerder nieuws

18 February 2020

Vekis Popstar PP RF toont dochtergroep in Asfeld

Popstar PP RF weet te imponeren

13 February 2020

Sexy Week

Scherp geprijsd gesekst sperma!

17 January 2020

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

12 December 2019

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

06 November 2019

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI