Home > Nieuwsoverzicht > De Nieuwe stierenkaarten staan online

De Nieuwe stierenkaarten staan online

Bekijk het snel onder stieroverzicht!

5/8/2012

De April draai levert een aantal mooie nieuwkomers op, en zorgde voor de nodige verschuivingen omdat de NVI-formule is aangepast! We hebben de nieuwe stierenkaart opnieuw ingedeelt op de volgende segmenten: Topexterieur, Topmelk en Allround stieren!
En omdat de laatste tijd de vraag naar gesekst sperma enorm toeneemt, hebben we op onze stierenkaart een kolom met prijzen gesekst sperma toegevoegt! En we kunnen daardoor ook laten zien dat we een mooi aanbod van gesekste stieren hebben! We wensen de komende tijd succes met de (stieren) oogst!

Bij zwartbont hebben we de volgende nieuwe stieren op de kaart gezet:

Altareliant: Is een stier met super gezondheids kenmerken,
Vruchtbaarheid 105, Celgetal 108, Dgn levensduur 495. Reliant is een Ramos uit een Mtoto. En past met die afstaming mooi op uw pinken met O-man bloed. Zijn aAa code is 561 en is gesekst beschikbaar al vanaf 37 Euro.

Shotty: Een Shottle uit een igniter, hij laat een foutlose onderbalk zien, en is uitgetest door KI Reproplus uit Friesland. Hij vereft 742 KG Melk en -0,24 % Vet en -0,07 % Eiwit. Let wel op zijn geboortegemak van 94!
Shotty is beschikbaar voor 23 euro en heeft op moment de volgende actie 13+2!

Detox: Dat is een Shottle zoon uit Scientific Gold Dish Rae VG 88, Deze Goldwyn dochter komt rechtstreeks uit debutante Rae EX 92. Een mooie proefstier, de al voor 29 euro gesekst beschikbaar is.

Mars: Mascol x Export, we waren al een lange tijd op zoek naar een goede mascol zoon, En die hebben we met Mars gevonden 1183 KG Melk en -0,20% Vet en -0,06 Eiwit is het een mooie producte stier met daarnaast 106 voor beenwerk

Roodbont

Sunflower RF: O-Man x Lightning We hebben er lang over nagedacht om Sunflower RF op de kaart te zetten vanwege het feit dat er nog maar 4 dochters meetellen in de exterieur fokwaarde. Maar geluiden om ons heen geven ons vertrouwen in deze stier en we verwachten dat Sunflower wel doorstijgt de volgende draai. De producte cijfers zijn super op zwartbont basis zelfs zowat 1000 Kg Melk met daarbij + 0,20 % Eiwit.

Succes met het bestuderen van de kaart, Bij vragen.

Kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar