Home > Nieuwsoverzicht > Afgelopen vrijdagavond geslaagde koeienkeuring van fokstudieclub Ermelo Putten en eo

Dochtertour gehad met AI-Total

Beste dochters gezien van BG, Wonder, Danillo en Emmet

9/9/2015

We mochten een dag met AI-Total mee om dochters te bekijken van hun stieren. Zulke dochtertours zijn altijd mooi, want je kunt zien wat een stier in de praktijk laat zien!  

De stier die veel indruk op ons maakt is Danillo onderweg in onze eigen gebied horen en zien we veel van deze stier. tevreden veehouders die Danillo dochters melken. Danillo voegde ook 1000 dochters toe aan zijn fokwaardendraai in augustus.

We zagen tijdens de dochtertour een uniforme groep dochters met spijkerharde benen en super uiers. ze hebben veel melktype en kracht. het zijn correcte koeien en hebben een super beengebruik. Het mooie van Danillo is zijn goede productie vererving en goede gehaltes, Daarbij hebben zijn dochters een goede dochtervruchtbaarheid, en daarbij bevrucht de stier zelf ook nog eens best.

De eerste dochters van Emmet kalven op moment af. Emmet heeft nog geen dochter geteste cijfers. Het waren sterke vaarzen met brede achteruiers en een sterke ophangband. Brede hellende kruizen en een mooie open rib en genoeg voorhand erin. Het beengebruik was goed. De dochter waren nog heel vers maar zagen er veelbelovend uit.

De Wonder dochter die we gezien hebben was tweede kalfs, Een koe met een super uier goede benen en een mooi hellend en breed kruis, de benen van de wonder dochter zijn iets krommer als gemiddeld en hebben goede klauwen, De Wonder dochters hebben veel kracht en kunnen hun productie makkelijk aan.

De BG dochters waren verrassend hele sterke compacte dieren met beste frames, ze gaven vlot 40 KG melk, en daardoor waren de uiers iets aan de ruime kant

Een stier waar wij zelf enthousiast over zijn is de stier O-Cosmopolitan, in Nederland zijn er nu 33 aan de melk. we gingen naar Veneriete Holsteins in Kampen en zagen goede vaarzen, Cosmopolitans hebben veel kracht in de voorhand en beste uiers, Het zijn vaarzen die de productie makkelijk aan kunnen, want ze houden de condictie er mooi op! Ze hebben mooie ronde ribben en erg brede kruizen waardoor de uiers er hoog en vast onder zitten. De benen zijn iets krommer als gemiddeld, waardoor hij mooi op O-man bloed past, want die hebben vaak iets rechte benen met goede klauwen, de klauwen zijn een aandachtspunt bij de Cosmopolitans.


Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar