Home > Nieuwsoverzicht > Prima dochtergroepen tijdens de Vekis Spring Sale

Prima dochtergroepen tijdens de Vekis Spring Sale

Wonder Danillo en Crimetime lieten duidelijk de cijfers weer zien in de praktijk

4/4/2016

Prima dochtergroepen tijdens de Vekis Spring Sale. De betrouwbare fokstieren Vendairy Wonder en Danillo maken hun cijfers meer dan waar! Crimetime liet ook zien hoe ze zijn in de praktijk! De jonge stieren Emmet, Ciderman en Arbell lieten ook een goede indruk achter.  

Wonder liet een melkrijke dochtergroep zien met beste frames, breed van voren en brede hellende kruizen. De uiers zaten er ook best onder correcte speenplaatsing en brede hoge uiers! Benen waren mooi van achteraanzicht en iets krom van zijaanzicht met goede klauwen.

Danillo liet ook drie beste melkrijke koeien met brede frames en een mooie ribwelving de kruizen zijn breed en iets aan de vlakke kant. Wel hebben ze super beste uiers en uitmuntend beenwerk..

Crimetime Liet ook een dochtergroep zien wat hij doet in de praktijk! Goede 'Boerenkoeien"met een spiertje extra, een brede voorhand met een ronde rib. De kruizen zijn mooi hellend en mochten van achtyeraanzicht iets breder. De uiers zijn prima werkbaar en hebben een mooie wijde speenplaatsing. De benen zijn super best met prima klauwen!

Arbell Deze jonge Snowman zoon Uit de bekende koefamilie van Gold-N-Oaks. We zijn benieuwd wat hij gaat doen deze week met de index draai!! Met Snowman x Ramos x shottle x Morty laat hij een mooie afstamming zien!

Emmet Deze Man o man x Altabaxter Laat goede "boeren" melkkoeien zien die hun productie makkelijk aan kunnen. Goede frames erin met een sterke bovenbouw en benen waar ze goed op staan!!

Ciderman Een echte melkstier dat zagen we ook terug in deze twee vaarzen. Melkrijk met daarbij beste uiers en benen, Gebruik Ciderman daarom ook op koeien die genoeg kracht in de voorhand hebben en die KG Melk erbij kunnen gebruiken!!Voorjaars schoonmaak

We zijn al vroeg begonnen aan onze voorjaarsschoonmaak

17 January 2020
Elk jaar worden onze voorraden weer geteld. Ook dit jaar hebben we er weer interessante pakketten van gemaakt voor zeer interessante prijzen.

Let op, bij alle pakketten geld, op is ook echt op. Dit betreft meestal van de laatste aantallen van een stier.

Heeft u belangstelling, mail, bel of app ons het pakket nummer door.

Klik hier voor het overzicht

Vekis DVH Preston is fokstier geworden!

Preston, een echte 156 stier

12 December 2019
Onlangs hebben we met alle onafhankelijk KI-Service-clubs uit heel Nederland een Dochtertour van Vekis DVH Preston gehad.

Vekis DVH Preston is een aAa156 fokstier die erg populair is onder aAa-gebruikers, maar vanwege zijn goede fokwaarde en uitmuntende gezondheidskenmerken nu zo compleet dat hij op elk melkveebedrijf veel kan toevoegen! Met name op dochters van Bookem-zonen, Maik-zonen en O Man-zonen past Vekis DVH Preston erg goed vanwege de goede hellende kruispartijen en vlotte melksnelheid! Preston is pinkenstier en is een superbevruchter! 

Opfriscursus voor DHZ ers

onder leiding van HB KI

06 November 2019
Woensdag 4 december organiseren we een opfriscursus voor DHZ ers onder leiding van HB KI.

Locatie:
Melkveebedrijf Boersen
Scherpenzeelseweg 89
Barneveld.

Kosten €50.-

Max 10 personen.
Opgeven kan tot 15 november via info@vekis.nl

Let op vol=vol

Lucent leeft niet meer

De onopvallende stier met opvallende pluspunten

18 October 2019
De stier Lucent is helaas dood.
De voorraad conventioneel sperma krimt snel. Hoogst waarschijnlijk hebben we nog genoeg sperma tot de volgende indexdraai. Sperma is beschikbaar zolang de voorraad strekt.
Om de reden dat Lucent dood is komt de volledige voorraad Lucent gesekst naar Nederland. Hier heeft Vekis is samenwerken met ST Holland een kennismakingactie mee gemaakt. Ook hier geld zolang de voorraad strekt. 

Eerder nieuws

07 October 2019

Wiecher Vliek was bij de Boerenprotestactie

Een mooi ritje op het strand

04 October 2019

Henk Jan 12,5 jaar bij de zaak!

Het is 12,5 jaar geleden dat Henk Jan staal zijn eerste rietjes voor Vekis heeft verkocht.

20 September 2019

Nieuw Vekis Genetics product: Vekis Boris

De fokkers van Barack, Poetin en Rebel zijn er weer in geslaagd

10 September 2019

Delaberge Pepper aAa 351

Nieuw op de kaart

05 September 2019

Rubicon weer beschikbaar

Topper Rubicon weer conventioneel beschikbaaar